Ροή ιστολογίων

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Γιατί τόση «μούγκα» στα ΜΜΕ για το πολιτικό σύστημα;;

Σας καλούμε να προσέξετε όταν παρακολουθείτε ΜΜΕ (ηλεκτρονικά και έντυπα), αν λέγεται ή γράφεται κάτι για το πολιτικό σύστημα.
Ενώ όλοι γνωρίζουν ότι η καρδιά του ελληνικού προβλήματος (οικονομικού, δημόσιας διοίκησης, εξωτερικής πολιτικής) είναι το πολιτικό σύστημα, εντούτοις οι πάντες στα μέσα προπαγάνδας του κατεστημένου συστήματος, δεν αναφέρουν το παραμικρό.
Ενώ ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου στην εσωκομματική του αναμέτρηση με τον Ε. Βενιζέλο, συνεχώς έβαζε κατά του....
πολιτικού συστήματος και ζητούσε την αλλαγή του, εντούτοις σήμερα δεν μιλάει καθόλου για το πολιτικό σύστημα. Αντίθετα, όχι απλά ενσωματώθηκε πλήρως στο πολιτικό σύστημα, αλλά προσπαθεί να το κάνει πιο συγκεντρωτικό προς όφελος του ΠΑΣΟΚ (βλ. εκλογικός νόμος με λίστα, σχέδιο κατάργησης της ΤΑ ή αλλιώς «Καλλικράτης» κ.λ.π.).
Γιατί λοιπόν τόση «μούγκα»;;; Ούτε κάν το όνομα «πολιτικό σύστημα» δεν αναφέρεται σήμερα, όταν επί κυβερνήσεως Καραμανλή, όλοι μιλούσαν για σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Σήμερα αντιθέτως όλοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι υπεύθυνα για το κατάντημά μας είναι μόνο τα πρόσωπα, είτε αυτά ήταν κάποια κυβερνητικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, είτε ο ίδιος ο λαός, δηλαδή εμείς οι απλοί πολίτες.
Όλο αυτό που ζούμε, είναι μια οργανωμένη επίθεση απελπισίας από το καθεστώς, ώστε να αρχίσουν οι πολίτες να αυτομαστιγώνονται για τη σημερινή κρίση (αυτοενοχοποιούμενοι, χωρίς όμως να έχουν φταίξει), ενώ γίνεται ταυτόχρονα μια γιγαντιαία προσπάθεια να μην εμπλακεί το πολιτικό σύστημα και οι θεσμοί που εκτρέφουν τη διαφθορά και την οικονομική αφαίμαξη του λαού προς όφελος μια κάστας κοινωνικών «προστατών» και αρχίσει η κριτική των θεσμών του πολιτικού συστήματος, αρχής γενομένης από τους συνταγματικούς θεσμούς.
Μιλάνε οι άνθρωποι του καθεστώτος για την «καλή» μας δημοκρατία (ποια δημοκρατία;) και προσπαθούν να περάσουν μέσα από τις συμπληγάδες της οικονομικής κρίσης που έρχεται με όχημα το ελεγχόμενο από τους ίδιους πολιτικό σύστημα ώστε να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους και να ηγηθούν και πάλι στη Νέα Κοινωνική Πραγματικότητα που θα προκύψει.
Δεν πιστεύουμε όμως ότι θα τα καταφέρουν αυτή τη φορά

http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/03/blog-post_1573.html