Ροή ιστολογίων

Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Γράμμα απο τη Γερμανία

του αρκοςLP

Σαν Θεσσαλονικεύς δεύτερης γεννεάς, απόφοιτος της ιατρικής σχολής του ΑΠΘ, απόδημος, γερμανός ακαδημαικός πολίτης, εν γερμανία εδώ και 35 χρόνια, ασκών την ιατρική, και επισκεπτόμενος αρκετά συχνά την Θεσσαλονίκη θα ήθελα να εκφέρω την γνώμη μου σχετικά με το θέμα σας «μετά τα μέτρα τί;» στο ΕΡΤ 3.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ:
Ποτέ δεν υπήρξε τουριστική χώρα όπως η ελλάδα. Εκ των πραγμάτων οι γερμανοί ανετράφησαν με ρωμαική τάξη και οργάνωση. Όλη η κρατική και περιφερειακή διοίκηση και οργάνωση είναι δυτικο-ρωμαική. Ο γερμανικός λαός έμαθε πως δίχως κόπο και εργασία τίποτε δεν κερδίζεται. Οι κοινωνικές παροχές ήλθαν εκ των άνω χωρίς λαικές εξεγέρσεις και επαναστάσεις. Με κόπο και θυσίες απέκτησαν όσα απέκτησαν μεταπολεμικά. Είναι λαός κατά το πλειστον απλός, πειθαρχημένος, υπομονετικός και με κοινωνική συνοχή και υποδομή. Οι πολιτικοί του οδήγησαν με σύνεση, με διορατικότητα, με ικανότητα, εθνική υπευθυνότητα και ευελιξία το γερμανικό έθνος στην ένωση του. Ειρηνικά και άνευ αιματοχυσίας. Ποτέ δεν ελέχθη ποιό ήταν το οικονομικό τίμημα που πλήρωσε το γερμανικό κράτος στις 4 δυνάμεις κατοχής για να εξασφαλίσει την συγκατάθεση τους στην ένωση της δυτικής με την ανατολική Γερμανία. Στην ουσία αγόρασαν με τον ιδρώτα τους, όσα έχασαν με το αίμα τους. Ο Γερμανικός λαός ήταν ανέκαθεν εργατικός, με ομαδική και κοινωνική συνοχή όσο κανείς άλλος, και σαυτόν βασίσθηκε, ανεπτύχθη και εξελίχθη μία μοναδικής ποιότητος βιομηχανία, η οποία βεβαίως είναι κυρίως εξαγωγική, όχι μόνον γιατί το επιδιώκουν οι γερμανοί, αλλά γιατί στο εξωτερικό προτιμούν τα γερμανικά προιόντα εξαγωγής. Δεν είναι εριστικής φύσεως όπως οι έλληνες. Οι γερμανοί πολίτες εδώ και αρκετά χρόνια υφίστανται υπό σταθερά-διαρκή οικονομική πίεση με σκοπό την βιομηχανική ανάπτυξη που είναι γι’αυτούς ζωτικής σημασίας. Σύμφωνα με δημοσίευση του περιοδικού „SPIEGEL“ το χρέος της Γερμανίας ανέρχεται σε 7 τρισεκατομύρια €. Επομένως θεωρώ την συμπεριφορά της καγκελαρίου κ. ΜΕΡΚΕΛ απολύτως συνεπή απέναντι στα συμφέροντα των γερμανών πολιτών, ένα μεγάλο μέρος των οποίων αντιπροσωπεύει την «γεννεά των 400€» εν αντιθέσει με την «ελληνική γεννεά των 700€». Εκτός τούτου η συνθήκη της Λισσαβώνος απαγορεύει στα κράτη μέλη να αναλαμβλάνουν την οικονομική υποστήρηξη άλλων μελών, όπως π.χ. της ελλάδος που βρίσκεται σε αθλία οικονομική κατάσταση. Οι έχοντες και κατέχοντες πληρώνουν εδώ άνω των 40% του εισοδήματος των και μία έκτακτη εισφορά 5% για την περιοχή της Ανατολικής Γερμανίας από το 1990, η οποία προφανώς θα συνεχίσει να υφίσταται.
Επομένως ένα το κρατούμενο: Δεν φταίει ο γερμανικός λαός, άν τα βιομηχανικά προιόντα του τα αγοράζουν οι έλληνες, οι οποίοι στην πραγματικότητα ουδέν έμαθαν να παράγουν, αλλά ουδέν και ουδόλως θέλουν να παράγουν. Δεν φταίνε οι γερμανοί που είναι πρωταθλητές μαζί με τους ιάπωνες στις εξαγωγές. Γιατί δεν τους φταίνε οι ιάπωνες ή οι αμερικανοί ή ο οποιοσδήποτε άλλος εξάγει περισσότερο από τους έλληνες, όταν αυτοί οι ίδιοι ξιπάζονται για ό,τι ξένο ακριβό εισαχθέν προιόν κατέχουν; Μέχρι μέλι και σάλτσα από την γερμανία αγοράζει ο έλληνας! Οι νεοέλληνες απεχθάνονται την εργασία.

Οι σημερινοί έλληνες όχι μόνον ουδέν παράγουν, αλλά και αυτήν την μοναδική φύση και γή που είχαν το προνόμιο να κληρονομήσουν από τους προγόνους τους ούτε να την διατηρήσουν, ούτε να την καλλιεργήσουν, αλλά ούτε και να την προστατεύσουν είναι σε θέση, εκτός του ότι οι ίδιοι την καταστρέφουν, την μολύνουν και την πυρπολούν. Όταν αυτός ο ίδιος ο έλληνας δεν σέβεται ούτε ιερό ούτε όσιο, όταν καίει ο ίδιος την ελληνική σημαία, όταν δεν σέβεται αποδεδειγμένα τους προγόνους του, γιατί παρεξηγείται όταν χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ της Γερμανίας την Αφροδίτη με σηκωμένο το μεσαίο δάκτυλο όχι βέβαια προς τους έλληνες αλλά προς τους γερμανούς! Ενδιαφέρθηκε ποτέ κανείς για τα οστά των ελλήνων στρατιωτών που κείτονται διάσκορπα στην Αλβανία. Ας συγκρίνει κανείς το νεκροταφείο των πεσόντων γερμανών αλεξιπτωτιστών στην μάχη της Κρήτης στα Χανιά. Τι διαφορά! Γνωρίζει ο σημερινός έλληνας πώς τιμώρησαν οι αρχαίοι Αθηναίοι τους δύο υιούς του Περικλή, ναυάρχους, που ελησμόνησαν να περισυλέξουν τους νεκρούς τους Αθηναίους, μετά την περιφανή νίκη τους στην ναυμαχία κατά των Ροδίων; Γνωρίζει και ενδιαφέρθηκε ποτέ κανείς σε πιά αθλιότητα και βρωμιά βρίσκεται το μνημείο του καπετάν Άγρα στο τόπο που τον εκρέμασαν από μία καρυδιά οι βούλγαροι κομητατζήδες; Μήπως το επισκέφθηκε ο σημερινός τρανός πρωθυπουργός της Ελλάδος;

Ο σημερινός μεταπολεμικός έλληνας δεν έχει ουδεμία σχέση με τους προγόνους του, ούτε κάν τον ενδιαφέρει να έχει κάποια σχέση. Αγαπά την ΒΜW ή MEΡCEDES του περισσότερο από τα παιδιά του. Είναι ασταθής, οκνηρός, απαιτητικός και ανυπόμονος, ασυμβίβαστος, άτακτος, απειθάρχητος, αγνώμων, σπάταλος, θρασύτατος, αγενέστατος, αδιάκριτος, προκλητικός, θρασύδειλος, ανισόρροπος, ανεύθυνος, πονηρός και επίβουλος, μεγαλόστομος και αθυρόστομος, υπερφίαλος, ακοινώνητος, ασυνεπής, ασεβής, χυδαίος, «μάγκας με τα όλα του», «καταφερτζής», «Opportunist», συμφεροντολόγος, φίλερις, φιλοχρήματος, κερδοσκόπος, φοροφυγάς, κομπιναδόρος, κομπορρήμων, υπερφίαλος, άπληστος, χωρίς προοπτική, δίχως όνειρα και μέλον, αδιόρθωτος, ανίκανος για οτιδήποτε, εχθρός της καθαριότητος και του περιβάλοντος, «φακελάκιας», «γλύφτης», πάντα οι άλλοι του φταίνε για την κατάντια του, καχύποπτος, ήδη καταχρεωμένος και υπερχρεωμένος για τις επόμενες πέντε γεννεές από το σήμερα. Κάποιος άλλος θα βγάλλει γιαυτόν «τα κάρβουνα από την φωτιά». Διαπλοκή και διαφθορά. Σκέφθηκε κανείς ποτέ, ότι αυτός που δίνει το φακελλάκι φταίει περισσότερο από εκείνον τον ασύδωτο που τα παίρνει; Και προ πάντων είναι το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΥΠΟ ΕΓΩΙΣΜΟΥ. Αυτή είναι η πρωτιά μας. Οδηγεί 50 μέτρα με το αυτοκίνητο μέχρι το περίπτερο της γειτονιάς του για να αγοράσει τσιγάρα! Δυστυχώς και άπατρις.

Μπορεί κανείς σημερινός έλληνας να κατανοήσει και να εξηγήσει, γιατί οι ισραηλινοί μετά το ολοκαύτωμα και παρά το παλαιστινιακό πρόβλημα, παρά την συνεχή εμπόλεμο κατάσταση βρίσκονται σε συνεχή-αδιάκοπο ανάπτυξη και εξάγουν εκτός των πολεμικών προιόντων τους και βιοτεχνικά και βιομηχανικά προιόντα. Μέχρι λίμες, κόλλες, και ποτιστικά συστήματα εξάγουν στην ελλάδα; Γιατί τον ενοχλεί ο γερμανός και όχι ο ισραηλινός; Υπάρχει μήπως και κάποιος λαός που δεν μας περιγελά για την κατάντια μας λόγω οκνηρίας;

Έχετε δει ή ακούσει κανείς ποτέ κάποιον άλλο πρωθυπουργό, κάποιου άλλου κράτους, να παρατάει εν μέσω «οικονομικής φουρτούνας» το «κυβερνητικό πλοίο», και να ρωτά το «πλήρωμα=λαό» εν μέσω φουρτούνας, μήπως θα ήθελε κάποιον άλλον να κυβερνήσει «το πλοίο=χώρα», γιατί αυτός δεν εξελέγη εν καιρώ φουρτούνας αλλά εν μέσω καλοκαιρίας;

Έχετε δεί ή ακούσει ποτέ κανείς άλλον πρωθυπουργό ή πρόεδρο κράτους εν μέσω οικονομικής κρίσης να υπόσχεται «λαγούς με πετραχήλια» και αμέσως μετά την εκλογική νίκη του να ισχυρίζεται, ό,τι δεν εγνώριζε την κατάσταση; Να θέτει σκληρότερα οικονομικά μέτρα απότι θα επέβαλε ο προκάτοχος του, παρόλο που ο ίδιος υπεσχέθη για την εκλογική του νίκη άλλα; Και ενώ ζητούσε επίμονα επί 3 έτη εκλογές και τις εξεβίαζε με αντισυνταγματική απειλή του περί εκλογής νέου προέδρου Δημοκρατίας και ισχυρίζετο ότι έχει πρόγραμμα διοικήσεως, πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης και έτοιμο το φορολογικό νομοσχέδιο, ώστε να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας άμεσα, τίποτε από αυτά δεν είδαμε τους πρώτους 6 μήνες. «Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται»

Έχετε δεί κάποιον άλλον λαό, τόσο έξυπνο ή τόσο ανεγκέφαλο, που εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, πιστεύει κάποιον που του υπόσχεται «το γαλάζιο του ουρανού» και το «κίτρινο του αυγού», όταν μάλιστα αυτός ο κάποιος είναι γνωστής οικογενειακής προελεύσεως; Σε ποά χώρα του κόσμου και πότε κυβέρνησε μια και μόνον οικογένεια για τρείς γεννεές;

Και τι είναι αυτές οι αφελείς δηλώσεις του πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου και αντιπροέδρου του κ. Πάγκαλου για «κίνδυνο απωλείας της εδαφικής ακεραιότητος της ελλάδος»; Τι εξήγηση μπορεί να έχει ο μεταπολεμικός καλοθρεμένος νεοέλληνας «νταβατζής»;

Για ποιά «πράσινη ανάπτυξη και πράσινα άλογα» μιλά ο κ. Παπανδρέου και γίνεται πιστευτός; Για αυτή που θα έλθει από Γερμανία, Γαλλία ή και Αμερική; Δεν γνωρίζει, ο έλληνας ότι για τέτοιου είδους ανάπτυξη απαιτείται βιομηχανική υποδομή, έρευνα και πείρα ενός αιώνος, με ένα λαό «δουλευτάρη» που δουλεύει αγόγγυστα μέρα/νύχτα; Που δεν ξενυχτά στα μπάρ και από το μπάρ πάει κατευθείαν στην δουλειά!

Ανάπτυξη με ποιές υποδομέ; Με ποιούς δρόμους; Με ποιές συγκοινωνίες; Με ποιά παιδεία; Με ποιά πληθυσμιακή αύξηση; (των αλβανών, αφγανών, σομαλών;) Με ποιά βιοτεχνία; Με ποιά βιομηχανία; Με ποιό τουρισμό εν μέσω οικονομικής κρίσεως και οικολογικών καταστροφών; Και ακόμη δεν άρχισαν οι πυρκαγιές; Με ποιά διοικητική οργάνωση; Και που να καταλάβουν οι Τούρκοι την Ικαρία! Ποιός θα τους εμποδίσει; Η Ευρώπη; Μήπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Αγγλία, η Αμερική ή μήπως η Ρωσσία; Ποιός φαντάζεται ο νεοέλληνας πως θα τρέξει να τον βοηθήσει; Ο από μηχανής θεός που δεν πιστεύει; «Αλλοί και Τρις-αλλοί»!

Με ποιά υπευθυνότητα και εθνική συνείδηση; Με ποιά Άμυνα; Μήπως μας περιμένει να ακούσουμε σύντομα «Μακεδονία ξακουστή των σκοπιανών η χώρα, στη σκοπιανοβουλγαρική διάλεκτο;»

Ποιός θα προστρέξει να βοηθήσει τον «παρείσακτο Έλληνα – πάλαι ποτέ Ευρωπαίο»;

Τελειώνω με το διαχρονικά «ο μη εργαζόμενος μηδέ εστιέτω», «όποιος δεν έχει νύχια να ξυχεί, να μήν περιμένει από άλλον να τον βοηθήσει», «ταγαθά κόποις κτώνται», «το φυλάξασθαι ταγαθά χαλεπώτερον του κτήσασθαι εστί».

Ήρθε η ώρα να κοιμηθεί ο νεοέλληνας και ο πολιτικός «στο στρώμα που έστρωσε ο ίδιος για τον εαυτό του». Μόνον αυτός είναι υπεύθυνος για την κατάντια του και την αναξιοπιστία του. «Το ψέμα έχει μικρά πόδια». «Την προδοσία πολλοί την αγάπησαν τον προδότη ουδείς».

Τα ψέμματα τελείωσαν, ταγαθά και οι διασκεδάσεις, τα μπαράκια, τέρμα. Είθε το 3% των γονιδιακών Ελλήνων να μπορέσει να ξαναγράψει την ιστορία του θεού θέλοντος και ανέλπιστης συγκυρίας.. « Ο έχων ώτα ακουείν ακουέτω». Φοβούμενος απεύχομαι το χειρότερο και επιθυμώ να ελπίζω για τον τόπο μας την Ελλάδα ό,τι καλλίτερο.

αρκοςLP

η ανάρτηση μαζί με τη συζήτηση