Ροή ιστολογίων

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

25η Μαρτίου 1821


Τότε, οι αβράκωτοι Έλληνες εξεγέρθηκαν ενάντια στον κατακτητή και πορεύτηκαν στους δρόμους της ελευθερίας, ενάντια στα σχέδια της ευρωπαϊκής Ιεράς Συμμαχίας, που ήθελε τους λαούς να παραμείνουν κάτω από τη μπότα του δεσποτισμού. Τότε, οι επαναστατημένοι Έλληνες, με τα κουρέλια τους και όπλα την αντιστασιακή παράδοση των κοινοτήτων και της κλεφτουριάς, έγραψαν μια από τις λαμπρότερες σελίδες των αγώνων των λαών για ελευθερία και δημοκρατία: Το 1821, η έφοδος των ξυπόλητων προς τον ουρανό, υπήρξε ταυτόχρονα η αρχή του τέλους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αλλά και του τέλους της δεσποτικής κυριαρχίας της Ιερής Συμμαχίας στην Ευρώπη.

Σχεδόν 200 χρόνια μετά, η ιστορία μας βρίσκει, γονατισμένους, ραγιάδες των τραπεζών και της κατανάλωσης, μια χώρα υπό πτώχευση που ετοιμάζεται να μπει υπό πολλαπλή, διεθνή κηδεμονία. Μέσα στη χώρα, αλωνίζει η πιο ξεφτυλισμένη άρχουσα τάξη που είδε ποτέ ο τόπος, ενώ τριγύρω της έχουν μαζευτεί όλα τα αρπακτικά: Οι μεγάλες αμερικάνικες τράπεζες και το ΔΝΤ, οι Γερμανοί-κηδεμόνες της Ευρώπης, οι νεο-οθωμανοί, πραγματικοί κυρίαρχοι στην Βαλκανική και την Ανατολική Μεσόγειο.

Η επανάσταση του 1821 ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. Η λευτεριά μας είναι λειψή και υπονομευμένη. Ο αγώνας για την εθνική, την κοινωνική, και την οικολογική απελευθέρωση του τόπου μας όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρος. Γι’ αυτό και οι καθηγητάδες και οι διανοούμενοι του καθεστώτος μισούν το 1821, το υποβαθμίζουν και το συκοφαντούν. Γι’ αυτό και οι κυβερνήτες σήμερα ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ, είναι στις Βρυξέλλες και κανονίζουν το ξεπούλημά της χώρας.

ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΙΕΡΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΩΝ Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟ-ΟΘΩΜΑΝΙΣΜΟΥ

http://ange-ta.blogspot.com/2010/03/25-1821.html


1821

Όταν οι Έλληνες αγωνιζόντουσαν υπέρ βωμών και εστιών και δεν εκλιπαρούσαν γονυπετείς για λίγα δανεικά την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. ...


Alex Jones (Greek subs) Ελληνες, πείτε ΟΧΙ!!! 1/2