Ροή ιστολογίων

Τρίτη, 23 Μαρτίου 2010

"Η Γερμανία δεν θα παίξει μπάλα"

AddThis Social Bookmark Button

Fitch_RatingAμφιβάλλει η Fitch Ratings για την επίτευξη συμφωνίας παροχής βοήθειας στην Ελλάδα κατά τη σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ αυτή την εβδομάδα, ωστόσο, εκτιμά ότι κάτι τέτοιο δεν θα οδηγήσει σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας, όσο μένει ανοικτό το ενδεχόμενο του ΔΝΤ

«Έχει γίνει σαφές ότι η Γερμανία δεν θα παίξει μπάλα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κρις Πράις, διευθυντής της Fitch Ratings. «Δεν πιστεύω ότι είναι τώρα πιθανό ένα σχέδιο διάσωσης από την ΕΕ, με την μορφή παροχής χρημάτων ή εγγυήσεων προς την Ελλάδα».

Σε ερώτηση για τον αν ο οίκος θα υποβαθμίσει την χώρα σε περίπτωση που δεν υπάρξει ευρωπαϊκή βοήθεια, ο αναλυτής απάντησε αρνητικά: «Όχι, όσο υπάρχει το ενδεχόμενο του ΔΝΤ και υπάρχει η πιθανότητα ή επιδιώκεται ενεργά». Ερωτηθείς για το αν η Ελλάδα κινδυνεύει με υποβάθμιση αν δεν υπάρξει βοήθεια ούτε από την ΕΕ, ούτε από το ΔΝΤ, πρόσθεσε ότι αυτό εξαρτάται από τις αγορές.

«Όσο η αγορά είναι έτοιμη να διαθέσει χρήματα στην ελληνική κυβέρνηση σε λογική τιμή - τα τρέχοντα επιτόκια είναι λογικά, δεδομένων των συνθηκών, αν και μη επιθυμητά - δεν θα υπήρχε άμεσα λόγος για αλλαγή της αξιολόγησης».

Η Fitch αξιολογεί την Ελλάδα με BBB+ και δίνει αρνητικές προοπτικές.

Πηγή: Reuters

http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1880:germany-will-not-play-ball&catid=46:economy&Itemid=82