Ροή ιστολογίων

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Πατριδογνωσία

#
αχαβαχ says:
21/03/2010 at 21:01

Η αντιστοίχηση των προσώπων είναι ευσεβής πόθος, τα πράγματα θα είναι μάλλον αντίστροφα. Η ομοιότητα με την μικρασιαστική καταστροφή είναι υπαρκτή, προς το χειρότερο. Χάθηκαν για πάντα προαιώνια εδάφη σίγουρα, αλλά είρθε στην Ελλάδα σφριγηλός ελληνικός πληθυσμός που βοήθησε τα μέγιστα στην ανάπτυξη της χώρας. Στη χρεωκοπία -οικονομική, πολιτική, κοινωνική- που αντιμετωπίζουμε, θα συμβεί το ακριβώς αντίθετο. Ό,τι καλύτερο υπάρχει στην Ελλάδα από ανθρώπινο δυναμικό θα φύγει απ’ τη χώρα. Δεν θα είναι μετανάστευση εργατών, αλλά μορφωμένων ανθρώπων που θα προστεθούν στους 500.000 που ήδη βρίσκονται έξω.
Reply

*
Επώνυμος says:
21/03/2010 at 21:37

Πάνω στα ερείπια της χρεωκοπία θα χτίσουμε το καινούργιο πραγματικά ελληνικό και πραγματικά ανεξάρτητο κράτος μας. Προικισμένο με την ελληνική αυτοκρατορική συνείδηση. Όσοι θέλετε φύγετε, αλλά όσοι μείνουμε θα αναλάβουμε να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά και θα σας φωνάξουμε μάλιστα πίσω σύντομα. Θα το δείτε. Καλά να είμαστε μόνο.

#
Προφήτης says:
21/03/2010 at 21:01

Είναι και κάτι άλλο. Η συλλογική, ιστορική, αντίληψη για τον κόσμο που έχει κάθε λαός.
Οι Έλληνες, παρότι έχουν υποστεί τα πάνδεινα, δεν έχουν αντίληψη πλήρους εξάλειψης του αντιπάλου. Ίσως και γι’ αυτό να βρίσκονται σε άσχημη θέση.

Δεν έχουν μέσα τους το σκοτάδι του Βόρειου (χρηματοοικονομικού) καθάρματος που θέλει την ισοπέδωση της Ελλάδας, και γι’ αυτό δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι κάποιοι σκέφτονται έτσι για την Ελλάδα.

Εδώ άνθισε ο ΣΥΝαγωνισμός, η άμιλλα – όχι ο ΑΝΤαγωνισμός, η ισοπέδωση του άλλου.
Reply

*
αλλενάκι says:
21/03/2010 at 21:25

Σχεδόν μεταφυσικό αυτό που λες, και ενόψει 25ης και Πάσχα.
Έχω υπόψη μου κόσμο που άλλοτε με τέτοια καταιγίδα αφελληνισμού και οικονομικής εξαθλίωσης θα “σήκωνε τις πλάκες από τα πεζοδρόμια” και στέκει “βουβός”.
Ίσως είναι η αφύσικη ηρεμία πριν την τρικυμία.

http://www.antinews.gr/?p=38313&cpage=1#comment-414769