Ροή ιστολογίων

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Αλ. Παπαρήγα: Στα όρια της πολιτικής διαστροφής τα μέτρα

«Διαφωνούμε αλλά δεν αισθανόμαστε σαν απατημένοι σύζυγοι. Το ΠΑΣΟΚ τηρεί το προεκλογικό του πρόγραμμα με μερικές τροποποιήσεις. Αν είχε υπόψη να λάβει κάποια μέτρα σε ένα χρόνο, τα παίρνει μερικούς μήνες νωρίτερα» τόνισε η γ.γ. της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ ΑΛέκα Παπαρήγα, μιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Στα «όρια της πολιτικής διαστροφής» εκτιμά ότι κινούνται τα μέτρα της κυβέρνησης η γενική γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κάνοντας λόγο για «βάρβαρες επιλογές».

Ακούστε την ομιλία της κας Αλ. Παπαρήγα.

«Διαφωνούμε αλλά δεν αισθανόμαστε σαν απατημένοι σύζυγοι. Το ΠΑΣΟΚ τηρεί το προεκλογικό του πρόγραμμα με μερικές τροποποιήσεις. Αν είχε υπόψη να λάβει κάποια μέτρα σε ένα χρόνο, τα παίρνει μερικούς μήνες νωρίτερα», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, η κ. Παπαρήγα, στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ επιτέθηκε στα δύο μεγάλα κόμματα κατηγορώντας τα για προσπάθεια αποπροσανατολισμού για το ποιος θα διαχειριστεί καλύτερα τις αντιλαϊκές πολιτικές και όχι για την εφαρμογή δίκαιων μέτρων που στηρίζουν τους χαμηλόμισθους, τους συνταξιούχους και τους αγρότες.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι το ΚΚΕ δεν μπαίνει στη λογική «ευρωενωσιακή λύση ή λύση από το ΔΝΤ».

Έντονα επικριτική ήταν η κ. Παπαρήγα και για το φορολογικό νομοσχέδιο τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι «την ώρα που φορολογεί τους τόκους στα στεγαστικά δάνεια αφήνει το μεγάλο κεφάλαιο να εξακολουθεί να φοροδιαφεύγει».

«Με τα μέτρα αυτά, θέλετε να ξεπαστρέψετε ένα μεγάλο μέρος των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτή είναι η γραμμή σας για να έρθουν οι ιδιωτικές εταιρίες που θα τους διαλύσουν», υπογράμμισε.

Η κ. Παπαρήγα αναφέρθηκε και στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, υποστηρίζοντας ότι η επίσημη πολιτική της κυβέρνησης είναι η συμμετοχή σε όλα τα παιχνίδια.

Κλείνοντας, απηύθυνη έκκληση σε όλους τους εργαζόμενους να αντισταθούν, σημειώνοντας ότι πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση και επαγρύπνηση για να ανατρέψουν τις δρομολογούμενες αντιλαϊκές πολιτικές.

Δευτερολογία

«Αν δεν υπάρξει αντίδραση, φοβούμαστε ότι θα ηττηθεί για πολλά χρόνια ο λαός» τόνισε στη δευτερολογία της η κ. Παπαρήγα, καλώντας τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους «στο δρόμο της πάλης».

Άσκησε δε δριμεία κριτική στο φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ έκανε λόγο για πόλεμο εναντίον των εργαζομένων που πρέπει να απαντήσουν και οι ίδιοι με πόλεμο.

Παράλληλα επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ακούσαμε τον κ. Τσίπρα να χρησιμοποιεί απαγορευμένες λέξεις. Προλεταριάτο. Αυτό δείχνει την ευελιξία αυτού του κόμματος, αλλά και ότι ωριμάζουν τα πράγματα και ότι θα υπάρξει συνείδηση ανατροπής της ΕΕ».

Η κ. Παπαρήγα επέμεινε στις επικρίσεις της για την εξωτερική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση δίνοντας έμφαση στις τουρκικές προκλήσεις και επισημαίνοντας ότι δεν την ικανοποιεί η απάντηση του Πρωθυπουργού για το Αιγαίο.

«Βάζουμε το ερώτημα τι έχει προηγηθεί; Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδεχτεί την κατάργηση των ορίων με το FIR; Έχουμε παραβιάσεις συστηματικά στον 25ο μεσημβρινό. Είμαστε οι τελευταίοι που θέλουμε έναν τέτοιο πόλεμο. Δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να ζούμε σε ζούγκλα. Έχετε την ευθύνη να διαφυλάσσετε τα σύνορα, αν και έχουν καταργηθεί στα όρια του ΝΑΤΟ. Είμαστε πολύ προσεκτικοί και δεν θέλουμε να ανεβάζουμε τους τόνους. Και μόνον η κατάργηση της αντιπυραυλικής ζώνης στο Αιγαίο σημαίνει κατάργηση των συνόρων στο Αιγαίο», τόνισε.