Ροή ιστολογίων

Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010

Αντί για τη σωτηρία μας θα έπρεπε να διαπραγματευόμαστε την χρεωκοπία μας

Συνάντηση με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Angela ...
Όπως βγήκε και είπε σήμερα η UBS: "Η Ελλάδα θα χρεωκοπήσει" έτσι και εμείς σαν Ελλάδα θα έπρεπε να ακολουθούμε άλλη στρατηγική. Αντί για την σωτηρία μας θα έπρεπε να διαπραγματευόμαστε την βέβαιη χρεωκοπία μας. Όμως όπως και οι κάτοικοι αυτής της χώρας πιστεύουν σε ένα μεταφυσικό θαύμα, έτσι και οι κυβερνήσεις τους πιστεύουν στο μαγικό-μεταφυσικό χέρι των Ευρωπαίων. Αυτή είναι η στρατηγική του ήδη ηττημένου.

Αντίθετα, η Ελλάδα θα έπρεπε απλά να ανακοινώσει την ημερομηνία στάσης πληρωμών της. Και μετά θα βλέπατε πώς θα έπεφταν πάνω της όλες οι μεγάλες οικονομικές υπερδυνάμεις (υπερδυνάμεις του κώλου γιατί και αυτοί σύντομα θα χρεωκοπήσουν) για να μας βοηθήσουν επι της ουσίας.

Το νόημα εδώ πέρα είναι ότι το μόνο διαπραγματευτικό χαρτί που κρατάει αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι το τεράστιο χρέος της. Ίσως ποτέ η Ελλάδα δεν ήταν τόσο ισχυρή όσο σήμερα. Αυτό περνάει ξόφαλτσα από τα κυβερνητικά μυαλά αλλά το απορρίπτουν επειδή προϋποθέτει μεγάλο πολιτικό κόστος (εξηγώ παρακάτω τι σημαίνει χρεωκοπία για μισθούς και συντάξεις). Και όμως, θα πρέπει να υπάρχει έστω και ένας σε αυτή τη χώρα που να έχει το πολιτικό ανάστημα να βγει και να πει την αλήθεια, δηλαδή ότι :
α) Δυστυχώς επτωχεύσαμε
β) Ότι δεν έχουμε να σας πληρώσουμε κύριοι εξωτερικοί δανειστές.

Ως γνωστόν οι Ευρωπέη (sic!) σύμμαχοί μας δεν μας βοηθάνε επειδή ξέρουν ότι η παρτ(τρ)ίδα δεν σώζεται λόγω του πολλαπλασιαστή της οικονομίας μας. Όσο παίρνουν σκληρά περιοριστικά μέτρα τόσο η ύφεση θα βαθαίνει. Αν το ΑΕΠ φτάσει στο -30% σε 5 χρόνια με βάση τα περυσινά επίπεδα τότε σίγουρα τα έσοδα θα περιοριστούν ακόμη περισσότερο και θα χρειαστούν νέα μέτρα, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη να εξηγήσει στο λαό αυτό τον φαύλο κύκλο;

Έτσι, από τη μια οι Έλληνες δεν μπορούν να πάρουν πιο σκληρά μέτρα ενώ από την άλλη οι Ευρωπέη (sic!) ξέρουν ότι θα χάσουν περισσότερα χρήματα αν μας βοηθήσουν.

Τι μένει δια του ατόπου της απαγωγής; Μένει η ανακοίνωση της χρεωκοπίας ή η έξοδός μας από την ΟΝΕ. Με κάποιον από αυτούς τους τρόπους η απώλεια χρημάτων από τους δανειστές μας θα μεταφερθεί στις τρέχουσες πολιτικές τους ηγεσίες (Μέρκελ, Σαρκοζί κτλ) οι οποίοι έως τώρα αποφεύγουν τις ευθύνες και την πραγματικότητα μεταφέροντας το θέμα της χρεωκοπίας μας στους επόμενους από αυτούς!

Αν λοιπόν τους μεταφέρουμε την χρεωκοπία μας εδώ και τώρα, θα πρέπει κάτι να κάνουν. Όπως και να το κάνουμε οι διεθνείς αγορές έχουν και αυτές ένα μερίδιο ευθύνης για το αίσθημα νεοπλουτισμού που ένιωθε η Ελλάδα. Ας αντιμετωπίσουν λοιπόν το τερατούργημά τους!

Βέβαια για να μην υπάρχουν ψευδαισθήσεις σημειώνω ότι όποια και αν είναι η εξέλιξη, ακόμη και αν δηλώσουμε αδυναμία πληρωμής των χρεών μας, ακόμη και τότε (και ιδίως τότε) θα υπάρξει στάση πληρωμών σε μισθούς, συντάξεις, νοσοκομεία, κτλ γιατί όλα αυτά τα ποσά έβγαιναν με δανεικά τόσα χρόνια. Αν αφαιρέσεις τα δανεικά η Ελλάδα είναι μια Αιθιοπία.

Τουλάχιστον όμως θα επιταχύνουμε τις εξελίξεις, αλλιώς θα φάμε πάνω από 10-15 χρόνια επειδή κανείς δεν είχε το πολιτικό ανάστημα να κάνει αυτό που λέω. 10-15 χρόνια με συνεχή μείωση του ΑΕΠ μέχρι που το βιωτικό επίπεδο των Ελλήνων να φτάσει κάτω από το μισό του σημερινού και βγάλε. Δηλαδή όπως είχα πει σε ανύποπτο χρόνο διαγράφεται μια γενιά ανθρώπων, ενώ οι μεγαλύτεροι θα δουν στην πράξη που οδήγησε το μεταπολιτευτικό τους τερατούργημα.
Το μόνο που με φοβίζει είναι οι γεωπολιτικές ισορροπίες καθώς αν η Ελλάδα σταματήσει να χρωστάει τόσα χρήματα στους διεθνείς δανειστές της τότε θα την γράψουν όλοι στα κατάστιχά τους.
http://greekrider.blogspot.com/2010/03/blog-post_24.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+GreekRider+%28GREEK+RIDER%29