Ροή ιστολογίων

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Αφιερωμένο εξαιρετικά στα εθνομηδενιστήρια

Αν ανεβούμε στον Όλυμπο, στην πιο ψηλή κορυφή του, τον Μύτικα, και κοιτάξουμε γύρω μας, θα αντικρύσουμε όλους τους θαλάσσιους και χερσαίους δρόμους της Γής να περνούν από τον τόπο μας. Από τη Δύση προς την Ανατολή και από τον Βορά προς τον Νότο.

Αυτός ο τόπος, κρατάει τα κλειδιά όλων των δρόμων, της Ανατολής και της Δύσης, του Βορά και του Νότου.

Και εμείς, οι κάτοικοί του, έχουμε τιμηθεί από την Ιστορία να κατοικούμε αυτόν τον τόπο, ολόκληρες χιλιετίες αδιάλειπτα, απ' όταν άρχισε η Ιστορία μέχρι και σήμερα.

Κατοικούμε, αλήθεια, στο σταυροδρόμι της Γής και, η πορεία μας ως Ελλήνων, ήταν και είναι πάντοτε σφιχτά δεμένη με την πορεία του κόσμου. Από εδώ, περνούσαν πάντοτε τα κύματα της Ιστορίας. Γι' αυτό, από τα αρχαία μας χρόνια μέχρι και σήμερα, είμαστε ταγμένοι από την δική μας Ιστορία να υπερασπιζόμαστε αυτόν τον τόπο.

Από τους Αθηναίους του Μαραθώνα, τους Σπαρτιάτες και τους Θεσπιείς στις Θερμοπύλες, τους ανυπέρβλητους Αγωνιστές του 1821, τους Ήρωες των Βαλκανικών πολέμων, τους Παππούδες μας του 1940, αντιμετωπίσαμε εκείνους που επιζητούσαν την υποταγή μας, πάντοτε με μοναδικό θάρρος, κουράγιο και γενναιότητα, ακόμα και όταν αυτή η ίδια η Ιστορία ήταν εναντίον μας.

Αυτό έκαναν οι πρόγονοί μας το 1821. Αδιαφορώντας για την γνώμη της ιστορίας εκείνη την στιγμή, έσκισαν τη σελίδα της και, έγραψαν την δική τους πραγματική Ιστορία.

Και η Ιστορία, υποτάχθηκε στη γενναιότητα και το μεγαλείο του αγώνα τους. Τους παραχώρησε την πέννα της και τους άφησε να την γράψουν οι ίδιοι, στα Δερβενάκια στο Μανιάκι, στο Μεσολόγγι στο Σούλι, με τον μοναδικό τρόπο που την γράφουν πάντα οι Έλληνες.

Πάνω σε αυτούς τους ήρωες πατάμε εμείς σήμερα και φαινόμαστε τάχα μεγάλοι και τάχα σημαντικοί.

Γιατί, η περιφάνεια που νοιώθουμε εμείς οι σημερινοί Έλληνες, δεν είναι δική μας. Μας την δάνεισαν οι πρόγονοί μας. Και ξέρετε, κάθε τι το δανεικό, κάθε τι που δεν έχουμε δημιουργήσει με τον δικό μας κόπο και μόχθο, το ξοδεύουμε εύκολα και πολύ συχνά το απαξιώνουμε και το προσβάλλουμε.

Οφείλουμε, κάθε στιγμή, να αναλογιζόμαστε ότι, χάρις στους προγόνους μας, προκόβουμε στην ζωή μας, ζώντας σε μία ελεύθερη πατρίδα. Χάρις σε αυτούς, μπορούμε να ονομάζουμε τον τόπο που κατοικούμε, πατρίδα και μητέρα μας. Χάρις σε αυτούς, μπορούμε να ονομαζόμαστε ελεύθεροι άνθρωποι. Γιατί για μας, τους Έλληνες, η ελευθερία ήταν, είναι και θα είναι, το μεγαλύτερο αγαθό.

Χωρίς αυτήν, δεν μπορούμε να ονομαζόμαστε Έλληνες. Είναι το οξυγόνο μας από την αρχαία εποχή μέχρι και σήμερα.

Αυτή η ελευθερία, έχει για εμάς, μία ιδιαίτερη σημασία. Άλλοι λαοί, μπορεί να αρκούνται απλώς να ζούν ελεύθερα. Γιά εμάς όμως, ελευθερία σημαίνει κάτι πολύ πιο βαθύ. Σημαίνει ελεύθερη φρόνιση, αδάμαστο πνεύμα, περηφάνια, αγέρωχο βλέμμα προς την Ιστορία. Αρνούμαστε να μας παρασύρουν τα κύματα της Ιστορίας που γράφουν οι άλλοι. Πάντα, εμείς γράφαμε την Ιστορία μας και, πολλές φορές όπως έγινε και το 1821, τα κύματά της έφτασαν πολύ μακρυά, σε όλον τον κόσμο.

Χρωστάμε λοιπόν και εμείς, να γράψουμε τις σελίδες της Ιστορίας που μας αναλογούν, για να μπορούν οι απόγονοί μας να πατήσουν στους ώμους μας και να γράψουν με την σειρά τους την δική τους σελίδα.

Μπορεί σήμερα να φαίνεται ότι δεν απειλούμαστε από κανέναν και ότι η ελευθερία μας δεν κινδυνεύει. Μπορεί, η ευημερία που απολαμβάνουμε, να μας κάνει να αισθανόμαστε ήσυχοι και ασφαλείς. Αν όμως κοιτάξουμε καλλίτερα γύρω μας, θα διαπιστώσουμε ότι οι σημερινοί κίνδυνοι είναι πιο ύπουλοι και γι' αυτό πολύ πιο επικίνδυνοι.

Δικοί μας εχθροί και αντίπαλοι είναι, η απαξίωση των ιδανικών μας, η φθορά των αξιών μας, η φτώχεια, η μιζέρια, η διχόνοια, η αδιαφορία γιά τα κοινά, η απομόνωση, η νέα εποχή της παγκοσμιοποίησης που σχεδιάζεται για εμάς χωρίς εμάς.

Αν οι προγονοί μας το 1821, αγωνίστηκαν για μια ελεύθερη πατρίδα, το πεδίο του δικού μας αγώνα σήμερα είναι, ολόκληρος ο κόσμος, και τα όπλα μας είναι η πίστη στις αξίες μας και στα ιδανικά μας.

Οφείλουμε να γίνουμε ενεργοί και ελεύθεροι πολίτες και όχι πειθαρχικοί υπήκοοι.

Η πατρίδα μας χρειάζεται ανθρώπους μεγάλους απέναντι σε μεγάλες προκλήσεις. Ανθρώπους σημαντικούς, απέναντι σε μια σημαντική εποχή. Ανθρώπους θαρραλέους, απέναντι σε γενναίες αποφάσεις. Ανθρώπους με καθαρές αξίες και αρχαία ιδανικά.

Οφείλουμε να δώσουμε την δική μας μάχη και όλοι μαζί να κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο που είναι ο μεγαλύτερος όλων.

Κληρονομήσαμε μία ελεύθερη πατρίδα. Τι θα είμαστε αν δεν προσπαθήσουμε να την κάνουμε καλλίτερη;

Ζήτω οι Ήρωες της ελευθερίας μας!

Ζήτω οι αγωνιστές του 1821!

Ζήτω η πατρίδα μας!

Υ।Γ. ΦΤΟΥ ΣΑΣ εθνομηδενιστικά κοπρόσκυλα!!!


25η Μαρτίου