Ροή ιστολογίων

Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2010

Aπίστευτη δήλωση Γ. Παπανδρέου: Ένα βήμα πριν από την αδυναμία δανεισμού "

Έκκληση στη ΓΣΕΕ να στηρίξει τις προσπάθειες της κυβέρνησης απηύθυνε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα του συνεδρίου της συνομοσπονδίας, τονίζοντας ότι η χώρα σε λίγο δεν θα μπορεί να δανειστεί.
«Αναγκαστήκαμε να πάρουμε τις πιο δύσκολες αποφάσεις που πήρε ποτέ κυβέρνηση σε αυτή τη χώρα. Με απόλυτη ειλικρίνεια απέναντι σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες μιλήσαμε για το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε. Ένα βήμα πριν από την αδυναμία δανεισμού», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι «τις συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης για την κοινωνία ολόκληρη, την οικονομία και την εργασία τις γνωρίζετε και της γνωρίζουμε όλοι».
«Με τις αποφάσεις μας, όσο επίπονες, όσο σκληρές κι αν είναι, θέλουμε να αποτρέψουμε αυτό ακριβώς το ενδεχόμενο. Να αποτρέψουμε να χρειαστεί να πληρώνουμε για δεκαετίες ολόκληρες τοκογλυφικούς τόκους, καταδικάζοντας τη χώρα σε βαθιά και διαρκή ύφεση. Να πέσει η Ελλάδα σε μόνιμη ανυποληψία, να μείνει απομονωμένη από κάθε διεθνή στήριξη», ανέφερε.
Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι η εποχή της σπατάλης και της διαφθοράς έχει περάσει ανεπιστρεπτί.
«Είμαστε σε πόλεμο» στο εσωτερικό και το εξωτερικό, δήλωσε, τονίζοντας ότι «είμαστε αποφασισμένοι να κερδίσουμε».
(naftemporiki.gr)
Online-Press: Μετά από αυτές τις δηλώσεις του πρωθυπουργού πόσο άραγε θα ανέβουν τα spreads; Γεώργιος Παπανδρέου: ο ιδανικός αυτόχειρας ή κάτι άλλο....

http://online-pressblog.blogspot.com/2010/03/blog-post_722.html