Ροή ιστολογίων

Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010

Το «Βόρεια Μακεδονία» σκέτο, δεν είναι γεωγραφικός προσδιορισμός…

Προσπαθεί ολόκληρο το καθεστώς να μας πείσει ότι το «Βόρεια Μακεδονία» είναι γεωγραφικός προσδιορισμός. Όμως γεωγραφικός προσδιορισμός σημαίνει ότι προσδιορίζω κάτι με σημείο αναφοράς κάποιο τόπο γεωγραφικά ορισμένο. Όταν για παράδειγμα λέμε ΠΓΔΜ, αυτό είναι γεωγραφικός προσδιορισμός γιατί αναφέρεται σε κάποια κρατική οντότητα που ήταν πριν τμήμα της γεωγραφικής επικράτειας της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Όταν λέμε Βόρεια Ελλάδα, αυτός είναι γεωγραφικός προσδιορισμός γιατί αναφέρεται σε.......
συγκεκριμένη γεωγραφικά έκταση (Ελλάδα) και αντιδιαστέλλεται από άλλο γεωγραφικό προσδιορισμό, δηλαδή τη Νότια Ελλάδα. Αν πούμε την δική μας επαρχία της Μακεδονίας, Ελληνική Μακεδονία, τότε κάποιος άλλος γεωγραφικός προσδιορισμός που θα θέλει να φέρει τον όρο Μακεδονία, θα πρέπει να έχει γεωγραφικό σημείο αναφοράς, έξω από την ελληνική επικράτεια. Για παράδειγμα ΠΓΔΜ ή Σλαβική Μακεδονία κ.λ.π.
Όταν όμως λέμε «Βόρεια Μακεδονία» έτσι ξεκάρφωτα, ερωτάται: Πως αυτό προσδιορίζεται γεωγραφικά; Ποιο είναι το γεωγραφικό σημείο αναφοράς, με βάση το οποίο διακρίνεται το «Βόρεια»; Για να δεχτούμε τον προσδιορισμό «Βόρεια Μακεδονία» θα πρέπει λογικά να υπάρχει και το γεωγραφικό αντίστροφό του δηλαδή «Νότια Μακεδονία». Εδώ ακριβώς είναι η παγίδα που μας στήνουν οι ξένοι για συντήρηση αλυτρωτικών βλέψεων (διαίρει και βασίλευε) και συνηγορεί και το εδώ κατεστημένο προκειμένου να αποφύγει τώρα μπλεξίματα που θα θέσουν σε δοκιμασία τις εξουσίες του. Όμως αυτή είναι μια κοντόφθαλμη πολιτική που θα μας θέσει σε σοβαρά προβλήματα, ακόμα και σε πόλεμο στο μέλλον, όπως είχαμε αναφέρει και σε άλλο άρθρο με τον τίτλο Το «Βόρεια Μακεδονία και οι ανεγκέφαλοι του ΠΑΣΟΚ».
Σκεφτείτε απλά ότι δεν είστε έλληνας πολίτης αλλά πολίτης μιας απομακρυσμένης χώρας και ακούτε ότι υπάρχει ένα κράτος με τον προσδιορισμό «Βόρεια Μακεδονία», αμέσως θα υποθέσετε ότι υπάρχει και το αντίστοιχό του «Νότια Μακεδονία». Αν τώρα μελλοντικά ακούσετε ότι εκδηλώνονται αλυτρωτικές βλέψεις από το «Βόρεια Μακεδονία» ή πολύ περισσότερο πληροφορηθείτε για εχθροπραξίες στην περιοχή, θα θεωρήσετε φυσιολογικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο, όπως και εμείς θεωρούμε φυσιολογικές τις συγκρούσεις ανά την υφήλιο όπου υπάρχουν διαφορές μεταξύ βορείων και νοτίων. Αμφιβάλει κανείς για την ικανότητα της προπαγάνδας των Σκοπιανών σε σχέση με τους δικούς μας ερασιτέχνες;
Προσπαθούν λοιπόν μέσα από τα ΜΜΕ του καθεστώτος (ΠΑΣΟΚ και μερίδα της Νέας Δημοκρατίας) να μας περάσουν για ηλίθιους και να μας πείσουν ότι το «Βόρεια Μακεδονία» είναι ένα απλός ανώδυνος γεωγραφικός προσδιορισμός, ενώ αποκρύπτουν την τραγική αλήθεια.
http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/03/blog-post_9753.html

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχει απόλυτα δίκηο ο συντάκτης του
άρθρου. Η "Βόρεια Μακεδονία" προϋ
ποθέτει και την ύπαρξη της "Νότιας
Μακλεδονίας" . Ποιά είναι ή ποιά θα
είναι αυτή ; Μα, φυσικά αυτή θα εί
ναι η Ελληνική Μακεδονία, η δική μας Μακεδονία, την οποίαν πολύ σύν
τομα θα υποχρεωθούμε - με απόφαση
της Χάγης - να μετονομάσουμε σε
"Νότια Μακεδονία" , αφού ο όρος
Μακεδονία θα έχει εκχωρηθεί με την
δική μας συναίνεση στους επήλυδες
των Σκοπίων. Η Δημοκρατία της
Βόρειας Μακεδονίας, τότε, θα έχει
περιβάλει το όνομά της με την
ΚΡΑΤΙΚΗ υπόσταση και συνεπώς αυτή
θα είναι η κυρίαρχη οντότητα στις
όποιες Ελληνικές ενστάσεις και
αμφισβητήσεις στην Χάγη ή αλλού .
Δυστυχώς, φαίνεται ότι η σημερινή
κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο πρόεδρός
της Γ. Παπανδρέου, επείγονται να
"διευθετήσουν" το ζήτημα σύμφωνα
με τις γνωστές οδηγίες και επιταγές
της Δύσεως και δεν προτίθενται να
ασχοληθούν με τέτοιες λεπτομέρειες
όπως το ζήτημα της ονομασίας. Δεν
φαίνεται να υποπτεύωνται ότι όποιος
παραχωρεί εθνικά ονόματα παραχωρεί
και εμπράγματα δικαιώματα επ΄αυτών,
δηλαδή ΕΔΑΦΗ !

Μιχάλης Σ. Βάρδας
Αθήνα.
http://citypress-gr.blogspot.com/2010/03/blog-post_6716.html