Ροή ιστολογίων

Σάββατο, 20 Μαρτίου 2010

Δέχεται η Γερμανία την «συντονισμένη βοήθεια» στη Ελλάδα

Η Γερμανία θα αποδεχτεί τη διμερή οικονομική ενίσχυση των ευρωπαϊκών χωρών προς την Ελλάδα, ανακοίνωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, χωρίς να διευκρινίζει έαν το Βερολίνο θα συμμετάσχει σ' αυτόν το μηχανισμό.

«Για τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης προς την Ελλάδα, δεν υπάρχει συλλογικό όργανο. Με αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία θα προχωρήσουμε σε συντονισμένη διμερή ενίσχυση και σε εθελοντική βάση», δηλώνει ο Σόιμπλε σε τμήμα της συνέντευξης του στη εβδομαδιαία εφημερίδα Μπιλντ της Κυριακής, για το φύλλο της που κυκλοφορεί αύριο.

Ο Σόϊμπλε πρόσθεσε ότι η Αθήνα διαθέτει επίσης τη δυνατότητα να ζητήσει ένα δάνειο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). « Η Ελλάδα μεταξύ άλλων(....) έχει την έννομη δυνατότητα να επωφεληθεί της βοήθειας του ΔΝΤ», προσθέτει ο Σόιμπλε.

Υπό το βάρος των ασφυκτικών πιέσεων που δέχεται το Βερολίνο για το σχέδιο παροχής βοήθειας προς τη χώρα μας, η Άγκελα Μέρκελ έχει συγκαλέσει την Κυριακή σύσκεψη για τη στάση που θα κρατήσει στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης.

The Insider