Ροή ιστολογίων

Κυριακή, 21 Μαρτίου 2010

Αλέκα Παπαρήγα - «Επικίνδυνη κυβέρνηση»

«Επικίνδυνη» για τον λαό γίνεται η κυβέρνηση, τόνισε από τη Θεσσαλονίκη η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία άσκησε κριτική και στη Ν.Δ. και υπαινίχθηκε ότι υπάρχει συμφωνία για το Αιγαίο.

«Η κυβέρνηση δεν διαθέτει μόνο μια βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, ταυτόχρονα, όμως, γίνεται και επικίνδυνη απέναντι στον λαό, καθώς προσπαθεί να εξάψει τον πατριωτισμό του λαού», δήλωσε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε: «Εναν πατριωτισμό, που βρίσκεται πια στα λείψανα της Διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ, καλώντας τον λαό αν θέλει να δείξει αυτόν τον πατριωτισμό του, να καταθέσει πρωτόγνωρες κυριολεκτικά θυσίες στα πόδια εκείνων των επιχειρηματιών, των επιχειρηματικών ομίλων, του συστήματος, που έχουν μία μόνο πατρίδα ή μπορεί να έχουν και πολλές πατρίδες, ανάλογα που εξασφαλίζουν τη μέγιστη κερδοφορία.

Γι αυτό τη λέμε και επικίνδυνη κυβέρνηση, όσον αφορά τη διάβρωση της λαϊκής συνείδησης. Και με την ευκαιρία, αφού ο πατριωτισμός ...

...κλίνεται σε όλες τις πτώσεις, έχουμε και τον κ. Σαμαρά που λέει ότι υπεράνω η Ελλάδα, δεν τον ενδιαφέρει το στενό κομματικό συμφέρον, κάνουμε την εξής ερώτηση στον πρωθυπουργό, αλλά κάτι θα ξέρει και ο κ. Σαμαράς. Ποια είναι η συμφωνία για το Αιγαίο, μήπως πρέπει να μας ενημερώσουν ή περιμένουν σε ποιο περιτύλιγμα θα τη σερβίρουν, για να επιχειρήσουν να παραπλανήσουν το λαό;»

Επισήμανε ότι το ΚΚΕ «έχει τα μάτια και τα αυτιά ανοιχτά. Ξέρει πάρα πολύ καλά τι γίνεται και πως γίνεται και όλη η συγκέντρωση της προσοχής μας είναι στο να κρατήσει ο λαός ψηλά το φρόνημα του, να συγκεντρώσει τις δυνάμεις του. Ο δρόμος θα είναι πολύ δύσκολος, καθώς τα μέτρα θα είναι συνεχή και αλλεπάλληλα».

Η κ. Παπαρήγα συναντήθηκε με νέους που απασχολήθηκαν σε προγράμματα stage και τώρα έμειναν χωρίς δουλειά ή άλλους που θα λήξουν τα προγράμματα. «Τα παιδιά που δούλεψαν σε stage είναι τα πρώτα θύματα μετεκλογικά, καθώς εξωπετάχθηκαν από θέσεις που εξυπηρετούσαν πάγιες και διαρκείς ανάγκες», υπογράμμισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ.
http://citypress-gr.blogspot.com/2010/03/blog-post_7471.html