Ροή ιστολογίων

Σάββατο, 20 Μαρτίου 2010

Η γαλλική "συνωμοσία" πέρασε. Η Γερμανία υποχωρεί και θα αποδεχτεί τη διμερή οικονομική ενίσχυση των ευρωπαϊκών χωρών προς την Ελλάδα.

Νωρίτερα το απόγευμα γράφαμε τίς εκτιμήσεις μας για το τι θα γίνει στη συνέχεια...
Πρίν απο λίγο στη Ναυτεμπορική δημοσιεύτηκε μιά πληροφορία πού δείχνει να επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις αυτές...

Διαβάζουμε στη Ναυτεμορική...


Ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας δηλώνει ότι η χώρα του συμφωνεί στη συντονισμένη βοήθεια προς την Ελλάδα.

Η Γερμανία θα αποδεχτεί τη διμερή οικονομική ενίσχυση των ευρωπαϊκών χωρών προς την Ελλάδα, ανακοίνωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, χωρίς να διευκρινίζει έαν το Βερολίνο θα συμμετάσχει σ' αυτόν το μηχανισμό.

" Για τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης προς την Ελλάδα, δεν υπάρχει συλλογικό όργανο. Με αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία θα προχωρήσουμε σε συντονισμένη διμερή ενίσχυση και σε εθελοντική βάση", δηλώνει ο Σόιμπλε σε τμήμα της συνέντευξης του στη εβδομαδιαία εφημερίδα Μπιλντ της Κυριακής , για το φύλλο της που κυκλοφορεί αύριο.

Ο Σόϊμπλε πρόσθεσε ότι η Αθήνα διαθέτει επίσης τη δυνατότητα να ζητήσει ένα δάνειο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). " Η Ελλάδα μεταξύ άλλων(....) έχει την έννομη δυνατότητα να επωφεληθεί της βοήθειας του ΔΝΤ", προσθέτει ο Σόιμπλε.
-----------
Στήν προηγούμενη ανάρτησή μας μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά όλο το στόρυ...
Να επισημάνουμε ότι απο τήν αρχή τής διαπραγμάτευσης είχαμε πάρα πολύ καλές εκτιμήσεις τής κατάστασης και μάλιστα με λεπτομέρειες οι οποίες έπεσαν μέσα σέ όλες τις περιπτώσεις...
Να θυμίσουμε ότι είμαστε οι μόνοι πού επιμείναμε απο την αρχή ότι το ΔΝΤ δέν ήταν επιλογή και ότι αυτό ήταν μιά απόφαση τής ελληνικής κυβέρνησης απο την αρχή τής διαπραγμάτευσης...

wolf