Ροή ιστολογίων

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

«Δαμόκλειος Σπάθη» η Ελλάδα για το… υπερτιμημένο ευρώ.

Το «βλέπουν» στο 1,18 έναντι του δολαρίου!

Μονόδρομος μοιάζει η περαιτέρω αδυναμία, για να μην πούμε κατάρρευση, του ευρώ, κι αυτό όχι επειδή απλά και μόνο, τα hedge funds και οι απανταχού κερδοσκόποι, το σορτάρουν, εκμεταλλευόμενοι την ελληνική κρίση. Εχουν και τους αναλυτές της αγοράς νομισμάτων και όλους τους...διεθνείς «ειδικούς» του ευρώ, στο πλευρό τους, οι οποίοι επαναλαμβάνουν καθημερινά πως το ευρώ είναι ακόμα, υπερβολικά υπερτιμημένο. Η Ελλάδα απλά βοήθησε τους κερδοσκόπους να το υπογραμμίσουν και να το κοινοποίησουν αυτό…

Oπως πολύ χαρακτηριστικά τονίζει ο αντιπρόεδρος της EverBank World Μarkets, Chris Gaffney, η Ελληνική δημοσιονομική κρίση, θα συνεχίσει να βαραίνει και να παρασύρει όλο και χαμηλότερα το ήδη υπερτιμημένο ευρώ, σαν Δαμόκλειος Σπάθη. Οπως προσθέτει, μόνο ο χρόνος θα δείξει εάν οι Ελληνες θα επιτύχουν στις προσπάθειές τους να αναχρηματοδοτήσουν τα χρέη τους. Και μέχρι κάποιο άλλο γεγονός ή κάποια άλλη κρίση απορροφήσει το ενδιαφέρον των κερδοσκόπων, το ευρώ θα συνεχίσει την βουτιά του που ξεκίνησε από τον περασεμένο Νοέμβριο.
Σύμφωνα άλλωστε και με τα στοιχεία του Bloomberg, μπορεί το ελληνικό πρόβλημα να συνέβαλε στην πτώση κατά 10% του ευρώ έναντι του δολαρίου τους τελευταίους τέσσερις μήνες, η αλήθεια είναι όμως, πως παραμένει ακόμα κατά 17% υπερτιμημένο.
Οπως υποστηρίζει και η αναλύτρια της αγοράς νομισμάτων της Forex.com στο Λονδίνο, κα Jane Foley, μέσα στους επόμενους έξι μήνες θα δούμε το ευρώ στο 1,18 έναντι του δολαρίου, ένα επίπεδο το οποίο άλλωστε αποτελεί και τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο του νομίσματος, και μάλιστα η ίδια δεν αποκλείει και περαιτέρω πτώση και από αυτό το επίπεδο.
Και η στρατηγική αναλύτρια της αγοράς νομισμάτων στην Westpac, κα Lauren Rosborough, υποστηρίζει πως σε μεσοπρόθεσμη βάση, σύμφωνα με την οποία συνήθως υπολογίζεται και η αξιολόγηση ενός νομίσματος, σχεδόν όλοι οι δείκτες δείχνουν πως το ευρώ είναι ακόμα υπερβολικά υποτιμημένοι.
«Μία σοβαρότατη διόρθωση έρχεται μέσα στους επόμενους μήνες για το ευρώ», επισημαίνει και ο David Buik αναλυτής της αγοράς νομισμάτων της BGC Ρartners.

Διαβάστε περισσότερα: http://greece-salonika.blogspot.com/2010/03/blog-post_5492.html#ixzz0iSMGVzaC