Ροή ιστολογίων

Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Σάββατο, δέκα Απρίλη, μεσημέρι: συναφείς τρέχουσες αναρτήσεις






Το διάγραμμα του ξεπουλήματος της χώρας στο ΔΝΤ

Από Factorx | Σαβ. 10 Απρ 2010, 16:35 στην/στις κατηγορίες Πρώτη Σελίδα.

http://www.scribd.com/doc/29487518/Greek-Bonds-and-CDS-Update

Τα spread ανεβαίνουν στη δεκεμβριανή εξέγερση αλλά μετά την αποτυχία ανατροπής του Καραμανλή πέφτουν και μόλις έρχεται στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ με δηλώσεις από κυβερνητικούς πια φορείς παίρνουν την ανηφόρα και μας οδηγούν στο ΔΝΤ.

«Ψυχραιμία»


Ο Παπανδρέου πλέον απλά παρίσταται, ενώ η κυβέρνηση της χώρας βρίσκεται στα χέρια άλλων

  • Στην Ελλάδα έχουμε κυβέρνηση Goldman Sachs
  • Επειδή έρχονται δύσκολες στιγμές και σημαντική απώλεια εθνικού πλούτου, θα πρέπει όλοι να θυμόμαστε τους πρωταίτιους που θα προσπαθήσουν τις επόμενες ημέρες να "χρυσώσουν" την διάλυση της χώρας και να την εμφανίσουν ως "αναγκαίο κακό" στο δρόμο προς την "ανασυγκρότηση"
Προφανώς δεν είναι τυχαίο ότι η απόφαση για ενεργοποίηση του πακέτου στήριξης της ελληνικής οικονομίας στην οποία… κατέληξαν οι Ευρωπαίοι Εταίροι λήφθηκε μια μέρα μετά την αποκάλυψη του εσωτερικού εγγράφου της Goldman Sachs, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα οικονομικά της προβλήματα.
Με τον τρόπο αυτό απαντήθηκε επιτέλους και το παλαιό ερώτημα αναφορικά με το ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο και όχι μόνο: Η Goldman Sachs.
Πολύ σύντομα, απ ότι φαίνεται, θα δούμε και μια κυβέρνηση- μαριονέτα της, καθώς η παρούσα, αφού ολοκληρώσει τη βρώμικη δουλειά δε θα μπορέσει να σταθεί…
Επειδή τις προσεχείς λίγες μέρες θα αντιμετωπίσουμε μια ανελέητη εκστρατεία (παρα)πληροφόρησης καλό θα είναι να μην ξεχνούμε κάποια βασικά:
1. Με βάση τους αριθμούς (ύψος χρέους, τοκοχρεολύσια, ΑΕΠ) η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει.
2. Η μη ομολογία της χρεοκοπίας έχει στόχο να προστατεύσει τους πιστωτές και τα κεφάλαιά τους
3. Οι αποφάσεις στήριξης και τα πακέτα που ανακοινώνονται και θα ανακοινωθούν τόσο από την ΕΕ όσο και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είναι σταγόνα στον ωκεανό των ελληνικών ταμειακών υποχρεώσεων της ερχόμενης τριετίας.
4. Η προσφερόμενη «βοήθεια» έχει στόχο την εγκατάσταση ενός μηχανισμού διαχείρισης του ελληνικού χρέους, δηλαδή, της ελληνικής οικονομίας και του συνόλου των πλουτοπαραγωγικών πόρων.
5. Τα όποια οικονομικά πακέτα προσφέρονται έναντι τρομακτικών ανταλλαγμάτων:περικοπές μισθών στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, ανατροπή εκ βάθρων των εργασιακών σχέσεων και του ασφαλιστικού.
Στόχος της επίθεσης στο εισόδημα των εργαζομένων δεν είναι η οικονομία. Είναι η ουσιαστική υποτίμηση του νομίσματος (είτε επιστρέψουμε στη δραχμή είτε μας τα πάρουν με μειώσεις και φόρους, θα έχουμε το προσεχές διάστημα πολύ λιγότερα ευρώ στη τσέπη) και η συνολική απορρύθμιση της ελληνικής οικονομίας και η υπονόμευση των δυνατοτήτων της χώρας.
Με απορυθμισμένη την οικονομία της χώρας και εξουθενωμένο και φοβισμένο τον λαό της, θα ξεκινήσει η υλοποίηση του γνωστού και συνηθισμένου σχεδίου που ακολουθείται κατά γράμμα όπου επεμβαίνει το ΔΝΤ: Το ξεπούλημα των πόρων. Ήδη η Ελληνική κυβέρνηση έχει αποτιμήσει τη δημόσια περιουσία η οποία φτάνει στα 300. δισ ευρώ, όσο δηλαδή είναι και το χρέος. Κανείς δε γνωρίζει τι περιλαμβάνει αυτή η περιουσία…
Αυτό που ήδη είναι γνωστό, είναι πως η κυβέρνηση την ερχόμενη βδομάδα θα πάρει αποφάσεις για την ολοκλήρωση των ιδιωτικοποιήσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στις προς εκποίηση επιχειρήσεις συμπεριλαμβάνονται η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ και ο ΟΠΑΠ!
Η εκποίηση των δημόσιων πόρων (επιχειρήσεις, υποδομές, φυσικό κάλος, ορυκτά κλπ) είναι το αντάλλαγμα με το οποίο θα ανταμειφθούν αυτοί που θα δανείσουν την Ελλάδα. Το τραγικό σε αυτήν την περίπτωση είναι πως οι πόροι εκποιούνται δια παντός ενώ τα δανεικά δε φτάνουν για να καλύψουν ούτε τις ανάγκες του προσεχούς έτους.

Διαβάστε περισσότερα: http://kostasxan.blogspot.com/2010/04/blog-post_9

Ένοχη σιωπή για ένα εκκολαπτόμενο colpo grosso



Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Δρόμος της 10/4
Το «φιλανθρωπικό» μυστήριο του αυστραλο-αμερικανικού επενδυτικού κεφαλαίου που προσφέρεται να δανείσει την Ελλάδα με ευνοϊκό επιτόκιο
Παρ’ ότι οι εξελίξεις στις «ελεύθερες» αγορές του ελληνικού χρέους ακολουθούν το χειρότερο σενάριο και δείχνουν να φέρνουν την κυβέρνηση όλο και πιο κοντά στο ενδεχόμενο προσφυγής στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, καίριες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αλλά μένουν αδιάψευστες και ασχολίαστες αποκαλύπτουν ότι στο σκληρό κυβερνητικό πυρήνα εξετάζονται και εναλλακτικά σχέδια δανεισμού.
Την περασμένη εβδομάδα δημοσίευμα της εφημερίδας «Αξία» παρουσίασε σχέδιο αυστραλο- αμερικανικού επενδυτικού κεφαλαίου (private equity fund) που έχει προτείνει εδώ και δύο μήνες στην κυβέρνηση την αγορά ελληνικών ομολόγων ύψους 20 έως 25 δισ. ευρώ με εξαιρετικά ελκυστικούς όρους: spread της τάξης των 125 μονάδων βάσης και τελικό επιτόκιο περίπου 4,40%, έναντι επιτοκίών 6% έως 6,3% με τα οποία έχει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση δανειστεί περίπου 17 δισ. ευρώ.
Δεν ήταν η πρώτη φορά που ελληνικό ΜΜΕ είχε αναφερθεί στο θέμα.
Η πληροφορία είχε και πάλι αναφερθεί σε δημοσίευμα της 16ης Φεβρουαρίου, αλλά και τότε, όπως και τώρα, η κυβέρνηση αντέδρασε με μια παράδοξη σιγή ιχθύος.
Σιωπή που δεν τηρήθηκε ούτε στην περίπτωση του «χαλασμένου» deal με τους Κινέζους ούτε στις άλλες διαρροές «βαθιών λαρυγγιών» που κάρφωναν στις αγορές και «έκαιγαν» κυβερνητικές πρωτοβουλίες πριν καν εκδηλωθούν.
Οι ενδείξεις αλλά και η ανάλυση του αλλοπρόσαλου και φαινομενικά ερασιτεχνικού τρόπου χειρισμού διαφορετικών κυβερνητικών κέντρων επί των θεμάτων του δημόσιου χρέους το τελευταίο δεκαήμερο, καταδεικνύουν ότι η σχετική διαπραγμάτευση
είναι προχωρημένη και ότι η ανακοίνωση της συμφωνίας με το συγκεκριμένο αυστραλο-αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο είναι θέμα ημερών. Το χρονοδιάγραμμα, μάλιστα, αυτής της μυστικής διαπραγμάτευσης είναι αρκετά αποκαλυπτικό της κυβερνητικής υποκρισίας:
Η πρώτη κρούση από τους «πρόθυμους» επενδυτές έγινε στα τέλη Ιανουαρίου, στη συμφωνία ενεπλάκησαν (ως undwerwriters, δηλαδή «ασφαλιστές» των υπό έκδοση ομολόγων) μία γερμανική και μια ελληνική τράπεζα και μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου είχε υπογραφεί «μνημόνιο κατανόησης» και ανταλλαγή επιστολών μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών.
Μια στιγμή αυτής της διαπραγμάτευσης «φωτογραφίζει» και το έγγραφο που δημοσιεύουμε, με ημερομηνία 16 Φεβρουαρίου, στο οποίο μια από τις συμβαλλόμενες τράπεζες ενημερώνει την ελληνική (και κρατική) τράπεζα ότι θα ενεργήσει ως «σύμβουλος έκδοσης» στα νέα ομόλογα.
Στο βαθμό που οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιωθούν τις προσεχείς ημέρες, τροφοδοτούν κρίσιμα ερωτήματα για το «παιχνίδι» που παίζεται από τον σκληρό πυρήνα της κυβέρνησης και δη του πρωθυπουργικού επιτελείου.
Πρώτον, όταν ο πρωθυπουργός προειδοποιούσε (και μάλιστα από τις ΗΠΑ, όπου πραγματοποιούσε επίσκεψη) ότι «οι κερδοσκόποι θα χάσουν τα λεφτά τους» είχε στο πίσω μέρος του μυαλού του το εναλλακτικό deal του δανεισμού;
Δεύτερον, όταν με τον εκβιασμό μιας επικείμενης χρεοκοπίας ανακοίνωνε ως αναπόφευκτα (στις 3 Μαρτίου) τα μέτρα σκληρής λιτότητας, εξουθένωσης των μισθωτών και φορολογικής επιβάρυνσης του λαϊκού εισοδήματος, είχε καταλήξει στην εναλλακτική λύση αποφυγής του δανεισμού με ληστρικά επιτόκια;
Τρίτον, γιατί αφού είχε τη δυνατότητα να δανειστεί φθηνότερα προχώρησε σε τρεις δόσεις δανεισμού από τις αγορές, μέσο του παγκόσμιου μονοπωλίου κρατικών ομολόγων που ελέγχει η Goldman Sachs με τις 21 συνεργαζόμενες τράπεζες, επιβαρύνοντας το ελληνικό χρέος με πάνω από 2 δισ. ευρώ «κερατιάτικα»;
Τα παραπάνω ερωτήματα είναι φυσικά ρητορικά, αφού λίγες αμφιβολίες μένουν πια για το γεγονός ότι ο «μονόδρομος» της λιτότητας επιβλήθηκε ανεξαρτήτως του «Αρμαγεδδώνα» του χρέους και της δημοσιονομικής τρομοκρατίας που συστηματικά εξαπέλυε η κυβέρνηση από τον περασμένο Δεκέμβριο. Ήταν μια επιλογή στρατηγικού χαρακτήρα στην οποία διασταυρώθηκαν τα συμφέροντα των «κερδοσκόπων», των αγορών, των ευρωκρατών και της εγχώριας ολιγαρχίας του πλούτου. Ωστόσο, ένας μπαλαντέρ που θα βγει ξαφνικά από το μανίκι προσφέρει στην κυβέρνηση ευκαιρία εκτόνωσης της λαϊκής δυσφορίας (χωρίς να αφαιρεθεί ούτε κεραία από το πακέτο λιτότητας) και πιθανότατα θεαματική αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού.
Υπάρχει, βεβαίως, και μια άλλη κατηγορία ερωτημάτων που αφορά τα κίνητρα των υποψηφίων επενδυτών, τα οποία δεν είναι προφανώς φιλανθρωπικά.
Όλες οι ενδείξεις παραπέμπουν στην εκδοχή ότι το συγκεκριμένο αυστραλο-αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο βρίσκεται σε στενή σχέση με τον Λευκό Οίκο ο οποίος «ευλογεί» πολιτικά μια εναλλακτική και φθηνότερη δανειοδότηση της Ελλάδας. Γιατί;
Πρώτον, διότι δεν στοιχηματίζει όλη η πλουτοκρατική ελίτ των ΗΠΑ στην πτώση του ευρώ. Ένα τμήμα του βιομηχανικού κεφαλαίου προσβλέπει στη διατήρηση του υποτιμημένου δολαρίου για να διατηρήσει τις εξαγωγές του, κι αυτό φαίνεται να έχει την εύνοια της κυβέρνησης Ομπάμα που βρίσκεται σε μια ιδιότυπη «βεντέτα» με θύλακες του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, που ένα μέρος του ενδεχομένως προδιαγράφονται και σαν εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης του τεράστιου αμερικανικού χρέους.
Δεύτερον, διότι πέρα από το καθαυτό δημοσιονομικό πεδίο, η αμερικανική ηγεσία επενδύει σε γεωπολιτικές «διευθετήσεις» στην περιοχή στις οποίες η Ελλάδα έχει έναν κομβικό ρόλο (βλέπε ελληνοτουρκικά, πετρέλαια νοτιανατολικής Μεσογείου κ.α.).
Τρίτον, διότι πολλοί παράγοντες της οικονομικής και πολιτικής ελίτ στις ΗΠΑ προειδοποιούν εδώ και καιρό ότι η κρίση του χρέους δεν είναι «ελληνική ιδιαιτερότητα» αλλά παγκόσμιο πρόβλημα και ενδεχομένως η επόμενη φούσκα που όταν σκάσει δεν θα εξαιρέσει ούτε τον βυθισμένο στο χρέος του παγκόσμιο οικονομικό ηγεμόνα.
Σάιλοκ
141
  1. Orestios says:

    Πού πουλήθηκε ο χρυσός της χώρας το 1998 από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ?
    Ποιός μάζεύει τον χρυσό?
    Has The iShares Gold ETF (IAU) Been Covertly Depleted Of 90% Of Its Physical Holdings, With Banks Like JPM And Goldman Pocketing The Actual Gold?


Από το χωράφι στα Φάρσαλα σε όλη τη Ελλάδα. Mια αξιόλογη προσπάθεια

Η διαδρομή χωράφι - καταναλωτής, χωρίς οποιονδήποτε μεσάζοντα και έμπορο, των αγνών αγροτικών Φαρσαλινών προϊόντων αποκλειστικής παραγωγής μας, φαίνεται ότι επιβραβεύεται από τους καταναλωτές με την μεγάλη ανταπόκριση που έχει η ιστοσελίδα μας.

Έτσι ο καταναλωτής είναι τριπλά κερδισμένος. Και τα προϊόντα που καταναλώνει είναι αγνά και τα απολαμβάνει σε φυσιολογικές τιμές χωρίς τα κέρδη των εμπόρων και μεσαζόντων και μπορεί να κάνει την παραγγελία του εύκολα και γρήγορα με το πάτημα ενός κουμπιού από το σπίτι του.



Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας στήριξαν και μας στηρίζουν και να τους διαβεβαιώσουμε ότι η προσπάθεια μας αυτή και θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί.
Βρίσκεται σε εξέλιξη η καλαίσθητη παραδοσιακή συσκευασία των προϊόντων μας ενώ ηδη ετοιμάζεται το νέο δυναμικό μας site το οποίο θα "ανέβει" στο διαδίκτυο το προσεχές διάστημα. Μέσω του νέου site θα δίνεται καταρχήν η δυνατότητα να ενημερωθούν οι καταναλωτές για διάφορα θέματα αλλά και να παραγγείλουν on line τα αγνά μας προϊόντα.
Είμαστε στη διάθεση όλων για οποιαδήποτε πληροφορία ή παραγγελία σας και είμαστε πάντα πρόθυμοι και χαρούμενοι να σας εξυπηρετήσουμε.

Με εκτίμηση
Χαράλαμπος Ν. Κοντογιάννης
Αγρότης-Παραγωγός
Αγνά Αγροτικά Προϊόντα Φαρσάλων
Άγιος Kων/νος Φαρσάλων Λάρισας
τηλ:. 2491091252 begin_of_the_skype_highlighting 2491091252 end_of_the_skype_highlighting, 6946225365 begin_of_the_skype_highlighting 6946225365 end_of_the_skype_highlighting
url: www.kontogiannis.eu
e mail: xaralamposkontogiannis@gmail.कॉम


Το "βαθύ λαρύγγι" και το "παπαγαλάκι"



Αποκλειστικό-
Το newstime.gr, με νέα έγγραφα-φωτιά, αποκαλύπτει ποια είναι η Αγγελική Παπαμιλτιάδου, το "παπαγαλάκι" της Ελευθεροτυπίας και ξένων εντύπων που με το δημοσίευμα για το ΔΝΤ κατέδειξε πως η κακή δημοσιογραφία μπορεί να είναι και πολύ επικίνδυνη.
Τα πανίσχυρα εκδοτικά συμφέροντα που την "προστατεύουν" και γιατί.
Η κακώς εννοούμενη "συντεχνιακή" αλληλεγγύη και κάλυψη της από μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Όλα ξεκίνησαν από το άρθρο του Market News International (MNI) το οποίο επικαλούμενο ανώνυμους "ανώτατους Έλληνες αξιωματούχους" μετέδωσε πως η Αθήνα επιδιώκει την επαναδιαπραγμάτευση της ευρωπαϊκής συμφωνίας για τη βοήθεια στην Ελλάδα, ώστε να αποκλειστεί η συμμετοχή του ΔΝΤ και να καταστούν πιθανόν πιο ευνοϊκοί οι όροι δανεισμού.
Η πληροφορία αυτή, όταν αναμεταδόθηκε από μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία όπως το Bloomberg και το Reuters, εξελήφθη ως ένδειξη μεγάλης αδυναμίας της Ελλάδας, και οδήγησε....
χθες Τρίτη τα περίφημα spreads σε ιστορικό υψηλό, 408 μονάδες, με το πρόγραμμα δανεισμού της χώρας σε αμφιβολία λόγω του υπέρογκου κόστους, τα νέα αρνητικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα να διαδέχονται το ένα το άλλο, και το Μαξίμου να προσπαθεί να κάνει damage control εκδίδοντας ανακοινώσεις διάψευσης.
Ποιός όμως έδωσε την κρίσιμη πληροφορία πως "ανώτατοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι" της Ελλάδας έκαναν αυτές τις τόσο ανεύθυνες και ζημιογόνες, βλακώδεις σχεδόν δηλώσεις;
Πρόκειται για μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια της ιστορίας που καταρχήν φωτίζει σήμερα "Το Βήμα".
Στη σελίδα Α3, μετά το ρεπορτάζ των καλών συναδέλφων Άγη Μάρκου και Αργύρη Παπαστάθη, σημειώνεται πως η εφημερίδα επικοινώνησε με τον συντάκτη του σχετικού άρθρου, και διευθυντή σύνταξης της ιστοσελίδας Market News International, Μπέρναρντ Γούλφσον, ο οποίος και επιβεβαίωσε πως η πληροφορία προήλθε από την ανταποκρίτρια του NMI στην Αθήνα Αγγελική Παπαμιλτιάδου!
Ποια είναι όμως η Αγγελική Παπαμιλτιάδου; Και γιατί έχει σημασία;
Γιατί πολύ απλά, η κυρία Παπαμιλτιάδου είναι μία δημοσιογράφος της οποίας επανειλημμένα έχουν δημοσιευθεί στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία πλαστές, ψεύτικες, κάλπικες, όπως θέλετε πείτε το, συνεντεύξεις ή δηλώσεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το newstime.gr ήταν τότε που πρώτο, στις 16 και στις 20 Ιουνίου του 2009, έφερε στο φως της δημοσιότητας το θέμα, αποκαλύπτοντας την βαθιά ενόχληση του αντιπροέδρου της Κομισιόν Ζακ Μπαρό για τη δημοσίευση στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία μίας συνέντευξης του στην Αγγελική Παπαμιλτιάδου που ήταν "εντελώς πλασματική", στέλνοντας μάλιστα και σχετικό έγγραφο απαιτώντας άμεση διόρθωση.
Δεν ήταν όμως η μόνη φορά.
Και η εκπρόσωπος του Επιτρόπου Αλμούνια είχε εκφράσει την ενόχληση της για την ελληνίδα δημοσιογράφο-"Πινόκιο" και τα σχετικά δημοσιεύματα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, αναφέροντας πως η συνέντευξη του Επιτρόπου στην Αγγελική Παπαμιλτιάδου αν και υπαρκτή ήταν αλλοιώμενη, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως "δεν αναγνωρίζουμε δυστυχώς τα λεγόμενα του Επιτρόπου, ειδικά στον τίτλο, κάτι για το οποίο είμαστε δυστυχώς συνηθισμένοι"!
Όταν είχαμε επικοινωνήσει με την τότε διεύθυνση της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, τον κύριο Γιάννη Βλαστάρη, εκείνος όχι μόνο είχε αρνηθεί να ερευνήσει το θέμα, αλλά μας είχε επιτεθεί με βαριές εκφράσεις, τονίζοντας μας με "πατρικό" ύφος πως του κάνει εντύπωση που ασχολούμαστε καν με το ζήτημα ενώ καίγεται η χώρα!
Η εφημερίδα μάλιστα, όντας σε άρνηση, είχε γράψει και ένα απαξιωτικό, συνωμοσιολογικό, εκτός θέματος σημείωμα ως απάντηση στους "κακούς Ευρωπαίους" (κατά το "κακούς κερδοσκόπους") που τολμούσαν να τη "χτυπήσουν", απαντώντας εμμέσως και σε εμάς.
Λίγο μετά, "κακοί ανταποκριτές" (κατά το "κακοί Ευρωπαίοι" και "κακοί κερδοσκόποι") πολλών και ανταγωνιστικών μεταξύ τους ελληνικών ΜΜΕ στις Βρυξέλλες, ζητούσαν επισήμως από την ΕΣΗΕΑ, με έγγραφη, επώνυμη καταγγελία τους, να επιληφθεί πειθαρχικά του ζητήματος, το οποίο σπιλώνει την τιμή της ελληνικής δημοσιογραφίας διεθνώς.
το νέο ανακριβές δημοσίευμα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας   (ημερομηνία δημοσίευσης, 28/02/2010) το νέο ανακριβές δημοσίευμα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας (ημερομηνία δημοσίευσης, 28/02/2010)
Το newstime.gr αποκαλύπτει σήμερα και μία άλλη, νέα περίπτωση φανταστικής, ψεύτικης, κάλπικης, όπως θέλετε πείτε το, δημοσιογραφικής "επιτυχίας" της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας και της κυρίας Παπαμιλτιάδου.
Στις 28 Φεβρουαρίου του 2010, η εφημερίδα δημοσίευσε στη σελίδα 4 μία δήλωση του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην Κ.Ε. και την Αγγελικής Παπαμιλτιάδου.
Το παρακάτω έγγραφο, το οποίο περιήλθε πρόσφατα στην κατοχή μας και φέρνει το newstime.gr σήμερα στη δημοσιότητα, αποδεικνύει πως τέτοια δήλωση δεν έγινε ποτέ από τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, παρά μόνο ίσως στη φαντασία της ελληνίδας δημοσιογράφου.
Πρόκειται για έγγραφο που συνέταξε ο πρέσβης της Ελλάδας στο Λουξεμβούργο κύριος Γαβριηλίδης, και όπου ρητά αναφέρει πως ο κύριος Γιούνκερ του είπε πως "ουδέποτε προέβη σε τέτοιου είδους δηλώσεις και δεν παρεχώρησε καμία σχετική συνέντευξη σε ελληνική εφημερίδα το τελευταίο διάστημα".
Το newstime.gr έχει και άλλα έγγραφα στην κατοχή του όπου επιβεβαιώνεται η βαθιά ενόχληση του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου από την αντιδεοντολογική στάση της Αγγελικής Παπαμιλτιάδου και την ανοχή ή συνενοχή της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας στην υπόθεση.
Το εσωτερικό  έγγραφο που μεταφέρει την ενόχληση του κυρίου Γιούνκερ   στο ΥΠΕΞ Το εσωτερικό έγγραφο που μεταφέρει την ενόχληση του κυρίου Γιούνκερ στο ΥΠΕΞ
Το ρεπορτάζ είναι απολύτως διασταυρωμένο και τα σχετικά έγγραφα δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας.
Πριν μάλιστα περιέλθουν τα σχετικά "ενοχοποιητικά" έγγραφα στην κατοχή μας, αλλά ήδη με ισχυρές ενδείξεις στα χέρια μας, επικοινωνήσαμε με τον Μπάμπη Αγρολάμπο, διακεκριμένο συντάκτη της Κ.Ε. και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.
Το κάναμε ανεπισήμως, καθώς ο Μπάμπης είναι παλιός συνάδελφος, για να ρωτήσουμε γιατί η ΕΣΗΕΑ, αλλά και ο ίδιος προσωπικά δεν κάνουν κάτι για το θέμα, γιατί αρνούνται να το ερευνήσουν είτε εσωτερικά είτε στην Ένωση Συντακτών.
Εκείνος, μάλλον σε ενα ξέσπασμα κακώς εννοούμενης συντεχνιακής αλληλεγγύης, αρκέστηκε να τονίσει πως δεν εκπροσωπεί ούτε την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ούτε την ΕΣΗΕΑ, και έκλεισε το τηλέφωνο εκνευρισμένος, εξαπολύοντας ύβρεις.
Κάπως έτσι λοιπόν φτάσαμε εδώ, όπου η κακή δημοσιογραφία γίνεται και επικίνδυνη. Από μία αποδεδειγμένα φαντασιόπληκτη ή ανέντιμη δημοσιογράφο-Πινόκιο, την Αγγελική Παπαμιλτιάδου, σε μία εφημερίδα, την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία που μοιάζει να βρίσκεται σε άρνηση και δεν ελέγχει τα του οίκου της, σε έναν δημοσιογράφο-μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ που μοιάζει να επιμένει να βλέπει το θέμα "συντεχνιακά", να μην πούμε δηλαδή ποτέ τίποτα κακό για τον οποιοδήποτε συνάδελφο, ό,τι κι αν κάνει. Και τελικά, σε ένα ξένο μέσο, που να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της έγκυρης δημοσιογράφου της Ελευθεροτυπίας για να δημοσιεύσει ένα άρθρο που να κάνει τόσο μεγάλη ζημιά στην Ελλάδα.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν οι New York Times ανακάλυψαν πως ο δημοσιογράφος Jayson Blair είχε γράψει σειρά άρθρων βασισμένα σε ανύπαρκτες συνεντεύξεις και παραποιημένα στοιχεία, ολόκληρο το οικοδόμημα της μεγάλης αξιοπιστίας της "Grey Lady" κλονίστηκε.
Συγκάλεσαν συνέλευση όλων των συντακτών και αποφάσισαν να παραδεχθούν δημοσίως το πρόβλημα, να απομακρύνουν το συντάκτη και να επενεξετάσουν τον τρόπο εφαρμογής των βασικών κανόνων δημοσιογραφικής δεοντολογίας στην κορυφαία αυτή εφημερίδα.
Όταν στο διάσημο περιοδικό The New Republic αποκαλύφθηκε ότι ο δημοσιογράφος Stephen Glass έγραφε πολλά, 27 από τα άρθρα του βασισμένος σε ανύπαρκτες συνεντεύξεις, αποκυήματα της φαντασίας του, έγινε διεξοδική εσωτερική έρευνα, ο συντάκτης φυσικά απομακρύνθηκε, το έντυπο ζήτησε συγγνώμη από τους αναγνώστες του και απειλήθηκε με λουκέτο, καθώς είχε τρωθεί η αξιοπιστία του.
Δεν μπορεί εύκολα να αποδείξει κανείς αν οι πληροφορίες της Αγγελικής Παπαμιλτιάδου, για "ανώνυμους ανώτατους κυβερνητικούς αξιωματούχους" που δήλωσαν ουσιαστικά πως η Ελλάδα θα ήθελε να επαναδιαπραγματευτεί τη Συμφωνία Στήριξης είναι αληθείς ή όχι.
Η πληροφορία της Αγγελικής Παπαμιλτιάδου αυτή, που οδήγησε χτες στη νέα κρίση εμπιστοσύνης των αγορών προς την Ελλάδα, είναι εκ πρώτης όψεως λογικοφανής.
Υποψίες βάζει βέβαια το γεγονός ότι η πληροφορία δόθηκε το Σαββατοκύριακο του Πάσχα, σαν ο Παπανδρέου ή ο Πάγκαλος ή ο Παπακωνσταντίνου ή άλλος ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος να διέκοψε τις διακοπές του και κάπου ανάμεσα σε "Χριστός Ανέστη" και το σούβλισμα του αρνιού να έδωσε αυτές τις πληροφορίες.
Αλλά φυσικά οι υποψίες δεν αρκούν.
Μπορεί να δόθηκε η πληροφορία.
Ωστόσο, το μόνο μας ασφαλές κριτήριο πάντα για να "εμπιστευθούμε" μία είδηση, όταν βασίζεται σε ανώνυμες πηγές, είναι η αξιοπιστία του δημοσιογράφου.
Και η δημοσιογραφική αξιοπιστία της κυρίας Παπαμιλτιάδου είναι, καταδείξαμε ελπίζουμε επαρκώς, στα Τάρταρα.

Στην Ελευθεροτυπία όμως, μία μεγάλη, ιστορική εφημερίδα, με πολλούς πολύ καλούς συντάκτες και ιστορικό πολλών μεγάλων δημοσιογραφικών επιτυχιών την οποία κατά τα άλλα σεβόμαστε πολύ, δεν θα νοιαστεί πάλι κανείς;
Μετά τον κύριο Βλαστάρη, ούτε ο κύριος Παναγόπουλος, ο νέος διευθυντής; Θα εκλάβουν το κείμενο αυτό και πάλι ως "επίθεση" κάποιων "κακών", κάποιων "συμφερόντων" που κρύβονται τάχα πίσω από το ταπεινό newstime.gr;
Ή αυτή τη φορά, μετά και τις νέες αποκαλύψεις μας, θα ερευνήσουν το θέμα; Και η ΕΣΗΕΑ, η σχεδόν διαλυμένη δυστυχώς Ένωση Συντακτών μας, θα μείνει για άλλη μία φορά σιωπηλή;
Σφυρίζοντας αδιάφορα όταν είναι να προστατέψει τη δημοσιογραφική δεοντολογία (όπως είχε κάνει και με τις μεγάλες Κυριακάτικες εφημερίδες Βήμα, Ελευθεροτυπία και Έθνος) που είχαν γράψει από το μυαλό τους λεπτομέρειες για το "παγωμένο κλίμα" μίας συνάντησης Καραμανλή-Ερντογάν που δεν έγινε ποτέ;
Λάθη όλοι οι δημοσιογράφοι, όλοι οι άνθρωποι κάνουμε.
Μέχρι πότε όμως Έλληνες δημοσιογράφοι και ελληνικά ΜΜΕ θα συγκαλύπτουν και θα συσκοτίζουν τα πράγματα έτσι, βάζοντας το δικό τους μικρό λιθαράκι στον δρόμο προς την απόλυτη παρακμή της Ελλάδας;
http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=39388